Elismerték az amerikaiak, hogy lesújtó az emberi jogi helyzet Ukrajnában, mégis küldik a milliárdokat

2024. április 25. 21:15

Kínzás és kegyetlen, embertelen vagy megalázó bánásmód; kemény és életveszélyes börtönkörülmények is szerepeltek a jelentésben.

2024. április 25. 21:15

Nyitókép: Mandel NGAN / AFP

Két nappal azután, hogy az USA 61 milliárd dollárt küldött Ukrajnának (a már elküldött 170 milliárd dolláron felül), és a törvényhozók fanatikusan lobogtatták a zászlójukat az ünneplésen, az amerikai külügyminisztérium csendben kiadta a jelentését erről a végletesen korrupt országról – mutatott rá Chay Bowes ír üzletember X-oldalán.

A jelentést felidézve a következőket írta: „kínzás és kegyetlen, embertelen vagy megalázó bánásmód vagy büntetés; kemény és életveszélyes börtönkörülmények; önkényes letartóztatás és őrizetbe vétel; súlyos problémák az igazságszolgáltatás függetlenségével kapcsolatban; a véleménynyilvánítás szabadságának korlátozása, ideértve a média képviselőit is, beleértve az újságírók elleni erőszakot vagy erőszakkal való fenyegetést, az újságírók indokolatlan letartóztatását vagy büntetőeljárás alá vonását, valamint a cenzúrát.”

A Külügyminisztérium jelentésében a továbbiak is szerepeltek az ír üzletember szerint: „az internet szabadságának súlyos korlátozása; a békés gyülekezés és egyesülés szabadságának jelentős korlátozása; a mozgásszabadság korlátozása; súlyos kormányzati korrupció; kiterjedt nemi alapú erőszak; a munkavállalók egyesülési szabadságának szisztematikus korlátozása; és a gyermekmunka legrosszabb formáinak létezése.” Zelenszkij betiltotta a választásokat és betiltotta az Oroszországgal folytatott béketárgyalásokat is – tette hozzá az üzletember. 

Az aggályok ellenére több tízmilliárd dollárt küldenek Ukrajnának

Korábban beszámoltunk arról, hogy kedden késő este az amerikai szenátus is jóváhagyta azt a 95 milliárd dolláros (34 ezer milliárd forint) segélycsomagot, amely magában foglalja Izrael és Tajvan, valamint Ukrajna katonai támogatását is. A csomagból Ukrajnának 65 milliárd dollár jut.

Az amerikai elnök szerint a törvénycsomag „biztonságosabbá teszi az Egyesült Államokat és a világot, mivel támogatja azokat, akik védekeznek az olyan terroristák, mint a Hamász, és az olyan zsarnokok, mint Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen”.

 

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:13
🍓 ️ ­­A­­ ­d­­­ö­g­ö­s­­ ­­l­­á­n­­­y­o­­k­­­ ­v­­á­­­r­n­a­k­­­ ­­­r­­á­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­.­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­­𝗡
2024. április 26. 15:57 Szerkesztve
lesújtó az emberi jogi helyzet Ukrajnában, mégis küldik a milliárdokat---- valamiből csak fenn kell tartani...
antallmiki
2024. április 26. 07:19
Folyamatosan hazudtok, szerves részetekké vált a hazudozás! "USA 61 milliárd dollárt küldött Ukrajnának (a már elküldött 170 milliárd dolláron felül)" MIÉRT HAZUDTOK ILYET? Száz meg száz alkalommal elmondták, hogy ennek a pénznek a java az amerikai fegyvergyártókhoz megy, nem ukrajnába. Miért hazudtok folyamatosan?
Upuaut
2024. április 26. 07:17
De mégis jobb a helyzet, mint Magyarországon. Uff!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!