Rendkívüli!

Híres vezető-gyilkosságok, melyek megfordították a világtörténelem menetét

Bident sajnálgatja a CNN

2024. április 29. 08:12

A kampányban az amerikai államfőnek nem könnyű Trumpra fognia mindent, ha már négy éve elnök. De sosem késő megpróbálni...

2024. április 29. 08:12
Protest Against The G7 For The Climate

Nyitókép: Mauro Ujetto/AFP

 


Joe Biden a 2024-es amerikai elnökválasztást Donald Trumpról szóló népszavazásként akarja beállítani, de ez nem könnyű feladat, hisz négy éve hivatalban van, és a választók egy részének kellemesebb emlékei vannak a volt elnök ciklusáról.

Trumpot egyre inkább támogatja a Republikánus Párt teljes tagsága, mivel a New Yorkban ellene folyó büntetőeljárás is  bizonyítja, hogy  ő egy politikai üldöztetés áldozata. 

Még William Barr volt igazságügyi miniszter is, aki egyszer azt mondta, hogy Trumpnak nem lenne szabad az Ovális Iroda közelébe kerülnie, a CNN-nek azt mondta, hogy támogatná őt. A volt elnök pedig vasárnap több órán át találkozott Ron DeSantis floridai kormányzóval, korábbi republikánus előválasztási riválisával. 

Ugyanakkor Biden továbbra is problémákkal küzd saját koalíciójának kulcsfontosságú rétegeivel, köztük a fiatalabb szavazókkal 

– derül ki a CNN új közvélemény-kutatásából.

Alig több mint hat hónappal a választások előtt a változékony politikai légkör többszörösen próbára teszi a két jelöltet, azért is nehéz pontosan meghatározni, hogy mely kérdések lesznek döntőek novemberben: 

a választók csalódottsága a gazdaságban, az abortuszhoz való jog, vagy Biden vezetésének kritikája a kulcsfontosságú hazai és külföldi kérdésekben, miközben az infláció makacsul magas, és az egyetemi kampuszokon egyre nagyobb a tiltakozás Izrael gázai háborúja miatt.

A CNN vasárnap közzétett felmérése azt sugallja, hogy Bidenre rendkívüli nyomás nehezedik, hogy többet tegyen azért, hogy emlékeztesse a választókat Trump elnöki ciklusának zűrzavarára. Ez nem lesz könnyű, hiszen sokan gondolnak arra az időszakra úgy, mint a gazdasági stabilitás korára.

Az amerikaiak több mint fele, 55%-a szerint Trump elnöksége sikeres volt, míg 44%-uk kudarcnak tartja. 

Ami Biden eddigi elnökségét illeti, 61% szerint kudarc, míg 39% szerint sikeres.

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2024. április 29. 14:05
Pernahajder A narkós cigány kurva anyád meg okos, mert falhoz baszott születésed napján, te szarevő korcs. Ja, nem, hülye, mint a segg. Szart egyet, azt fölnevelte. Az igazi apád (az az ukrán kamionos) biztos büszke lenne rád. ROFL köcsög! ------------ Köszönöm, hogy demonstrálod a fajtád szellemi képességeit, és erkölcsi normáját. Pontosan az a minőségű élőlény vagy, amit és ahogy írsz. Ab ovo zsidó kápó egy náci haláltáborban. : )
Aerion
2024. április 29. 10:08
Meg a szemkilövető nemzetgyilkos hazaáruló veszett barom.
Aerion
2024. április 29. 10:07
Pernahajder Muhahhaha, mandis (a "geller" tényleg jobb név lenne nektek) random, de jó cikket hoztál ismét! Bidé már 4 éve elnök és még mindig Trumplira fog dógokat, nyenyenyeee... Orbángeci mióta fog mindent is Gyurcsányra, te agyhalott állat? ------------ Agyhalott állat az édesanyád, gennyedék mocsok.
Aerion
2024. április 29. 10:06
Nem hittem volna, hogy Amerikai Egyesült Államok élén egy leépült Brezsnyev lesz, azt meg különösen nem, hogy ez az élőlény még a legleépültebb Brezsnyevet is alulmúlja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!