Biden hivatalosan is bejelentette: mehetnek a tízmilliárdok Ukrajnának, már dátum is van

2024. április 24. 16:06

Az amerikai elnök szerint ezzel biztonságosabbá teszik a világot.

2024. április 24. 16:06

Nyitókép: MANDEL NGAN / AFP

 

Kedden késő este az amerikai szenátus is jóváhagyta azt a 95 milliárd dolláros (34 ezer milliárd forint) segélycsomagot, amely magában foglalja Izrael és Tajvan, valamint Ukrajna katonai támogatását is – írta a BBC. A csomagból Ukrajnának 65 milliárd dollár jut.

Biden és Zelenszkij örül

Az amerikai elnök ígéretet tett arra, hogy 

szerdán aláírja a csomagot, „amint az asztalára kerül”, így a segélyt „még ezen a héten” el lehet küldeni.

Az amerikai elnök szerint a törvénycsomag „biztonságosabbá teszi az Egyesült Államokat és a világot, mivel támogatja azokat, akik védekeznek az olyan terroristák, mint a Hamász, és az olyan zsarnokok, mint Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen”.

Ezt is ajánljuk a témában

Chuck Schumer, a szenátus demokrata többségének vezetője azt mondta: „Több mint hat hónapnyi kemény munka és számos fordulat után Amerika az egész világnak azt üzeni: nem fordítunk hátat nektek.” Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a szavazásra reagálva azt mondta, hogy az „megerősíti Amerika szerepét a demokrácia lángoszlopaként és a szabad világ vezetőjeként”.

Ezt is ajánljuk a témában

Washingtonban sem mindenki húzná tovább a háborút

A képviselőházban szombaton a republikánusok többsége a külföldi segélycsomag ellen szavazott. A törvényjavaslatot ellenezte a szenátus több republikánus képviselője is, akik elleneznek minden új segélyt Ukrajnának, azonban annak elfogadását nem tudták megakadályozni. 

„Ha még több pénzt öntünk az ukrajnai konfliktusba, az csak meghosszabbítja a háborút, és még több emberéletet követel”

– mondta Tommy Tuberville republikánus szenátor keddi nyilatkozatában.

2022 februárja és 2024 januárja között az Egyesült Államok több mint 40 milliárd dollár (14 ezer milliárd forint) katonai segélyt adott Ukrajnának a német Kiel Intézet szerint. A törvénycsomag a külföldi segélyeken kívül tartalmazza a nyugati bankok által tartott orosz vagyonok elkobzásáról szóló jogszabályokat; új szankciókat Oroszország, Irán és Kína ellen; és egy olyan rendelkezést, amely arra kényszerítené a kínai ByteDance vállalatot, hogy eladja a népszerű TikTok közösségi oldalát.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:14
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­d­­ö­g­­ö­s­­ ­­­l­á­n­­­y­­­o­­­k­ ­­­v­­­á­­r­­n­­a­k­­ ­­­r­­­á­­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­­.­­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­.­­𝗙­𝗨­­­𝗡
GubZol
2024. április 24. 18:54
Melyik világot? Azt a rózsaszín buborékot amiben ezek élnek? Elmebeteg amerikaiak, amerikai elmebetegek!
machet
2024. április 24. 17:20
Ez hülye.
qasimodo
2024. április 24. 16:56
Ahogy olvastam valahol, ennek a manitunak kilencven százaléka az amerikai hadiiparé lesz, ahol kifejlesztenek további hadieszközöket. A raktárakban porosodó, lejárt szavatosságú elavult szarokat meg majd küldik hoholiába nagy dérrel és dúrral.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!