Washington Post: az USA zárt ajtók mögött arra kéri Ukrajnát, hogy mutasson nyitottságot az Oroszországgal való tárgyalásokra

2022. november 06. 09:20

A lap értesülései szerint ezzel Ukrajna elérheti, hogy a többi állam továbbra is támogassa őket.

2022. november 06. 09:20
null

Az Egyesült Államok zárt ajtók mögött arra kéri Ukrajnát, hogy mutasson nyitottságot az Oroszországgal való tárgyalásokra – közölte amerikai tisztviselőkre hivatkozva a The Washington Post.

A lap szerint a Biden-adminisztráció személyesen arra biztatja Ukrajna vezetőit, hogy

jelezzék nyitottságukat az Oroszországgal való tárgyalásokra, és vessék el a béketárgyalások nyilvános megtagadását 

 – állítják a megbeszéléseket ismerő tisztviselők.

Az amerikai tisztviselők kérésének nem célja Ukrajna tárgyalóasztalhoz kényszerítése – fogalmaz a lap. Inkább azzal számolnak, hogy így a kijevi kormány továbbra is maga mellett tudhatná az őt támogató államokat – ezek a nemzetek ugyanis valószínűleg vonakodva segítenék Ukrajnát, ha a kijevi kormány kommunikációjából arra következtetnek, hogy évekig eltarthat még a háború.

Nyitókép: AFP

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mango5
2022. november 06. 21:37
Melyik orszag az aki regen tamogatta es most nem tamogatja?
LancelotDuLac
2022. november 06. 15:00
"U.S. privately asks Ukraine to show its open to negotiate with Russia" Az Egyesült Államok privátban arra kéri Ukrajnát, mutassa meg, hogy kész az Oroszországgal való tárgyalásokra! (vagyis játssza el) Csinálja azt mint Putyin, hazudozzon, rágalmazzon, köpködje - de a támadásokat közben ne hagyja abba!
zolizolizoltan
2022. november 06. 14:37
Az a probléma, hogy maga az ukrán nép nem akarja abbahagyni a háborút, amíg fel nem szabadítják Donbaszt és a Krímet. Ebben a tekintetben Zelenszkijnek is meg van kötve a keze. Éppen ezért bombázza szét Putyin a lakossági infrastruktúrát, hogy megtörje az ukrán nép akaratát. Nem hiszem, hogy ez sikeres lesz, egyelőre úgy tűnik, az ukránok még acélosabbá válnak. Putyin egy balfasz, és még inkább balfasznak látszanak körülötte Medvegyev és a volt KGB-sek. Ezekkel az agyament, realitástól elszakadt fickókkal nehéz lesz a háborút befejezni.
nempolitizálok
2022. november 06. 14:31
Libsik bukóban vannak, már mentenének.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!