Schulz: a Brexitből nincs kiút

2016. június 28. 20:22

„A kilépés kilépést jelent” – hangsúlyozta kedd esti brüsszeli sajtótájékoztatóján Martin Schulz. Az Európai Parlament elnöke kijelentette: a Brexitből nincs visszaút, ha a britek távozni akarnak, azt tegyék meg minél hamarabb.

2016. június 28. 20:22

Ha a népet arra kérik, hogy mondjon véleményt, és a nép véleményt mond, akkor a döntést nem lehet semmibe venni, a Brexitből nincs kiút, „no exit from Brexit” – jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke Brüsszelben, az unió állam- és kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozója előtt.

Az uniós parlament elnöke kifejtette, az uniónak nincs kötelező érvényű szabályozása és eszköze arra, hogy a kikényszerítse az európai unióból való brit kilépést a múlt heti népszavazás eredménye szerint. Személy szerint sajnálja, hogy ez lett a népszavazás eredménye, de tiszteletben tartja a brit polgárok döntését – tette hozzá.

Aki nem akar maradni, az távozzon

Az uniós tagság szabad választáson alapul. Aki nem akar maradni, azt el kell engedni, de tegye meg a lehető leghamarabb. „A kilépés kilépést jelent” – hangsúlyozta.

Schulz sajnálatát fejezte ki, hogy a szavazás eredménye szakadást és eltávolodást eredményez. „Ezt a szakadást nagyon komolyan kell venni” - fogalmazott, hozzátéve: a kilépési tárgyalások során nem szabad megfeledkezni azokról, akik családjuk, munkájuk, jövőjük érdekében az Európa szívében maradás mellett tették le voksukat.

A brit referendum eredményének bejelentésével és a kilépési tárgyalások megkezdésével kapcsolatban újságírói kérdésre elmondta: Londonnak néhány hétnyi időre szüksége lehet a népszavazás eredményének kiértékelésére és a menetrend felállítására.

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2016. június 29. 13:55
Schulz! Hamarosan neked is KONYEC !!!
csurcsányi
2016. június 29. 11:50
Az alkohol problémával küzdő Schulz,csak azért zavarja a briteket az EU-ból,hogy a balliberálisoknak minél nagyobb többségük legyen az angolok a távozása után.
Dénia
2016. június 29. 06:35
Ezek most játszák a sértődött királykisasszonyt, ahelyett, hogy a közösség érdekeit szem előtt tartva a kárminimalizálásra törekednének inkább, vagy dörzsölik a tenyerüket, hogy jaj de jó lesz, hogy egy akadékoskodóval kevesebb. Vajon melyik váltja ki ezt az infantilis viselkedést Európa vezetőiből? Akkor jelentik be hivatalosan, amikor akarják, az ő dolguk. Neked meg addig kuss legyen, csicska!
SwordFish
2016. június 28. 23:02
"hogy ne tűnjön sikernek a Brexit, mert az bátorítaná az otthoni radikális populista mozgalmakat. Ezért megpróbálnak majd keményen tárgyalni a szigetországgal" Forrás: Infórádió Ez mindent elmond az EU jelenlegi vezetéséről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!