Vona Gábor: Ne tegyünk fel mindent Magyar Péterre és pártjára

2024. május 02. 21:09

Vona nem tudja, hogy Magyar Péter végül tartósan is része lesz-e a hazai közéletnek.

2024. május 02. 21:09

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Vona Gábor, a Második Reformkor párt elnöke volt az Indexen futó Konkrétan Rónai Egonnal c. műsor legújabb vendége, ahol kifejtette álláspontját Magyar Péterrel kapcsolatban, illetve az is elmondta, mit tart politikai korszakváltásnak. Szerinte csak az marad talpon hosszabb távon is a politikai életben, aki elvégzi a munkát: pártszervezeteket épít, programot ír, identitást ad a közösségének.

A Magyar Péter-jelenség kapcsán kifejtette, szerinte a kegyelmi botrány kirobbanása után szervezett influenszertüntetés egyfajta korszakváltást jelentett a politikában, mert az internetes tartalomkészítők olyan tömeget tudtak utcára vinni, amekkorára egyetlen ellenzéki szereplő sem volt képes korábban. Vona szerint Magyar Péter is ennek az okozata.

Ha akkor az influenszerek közül valaki bejelenti a színpadról, hogy pártot alapít, akkor Magyar Péter csak egy epizódszereplő lett volna, és akkor most ők lennének, akik ezt a tömeg megmozdítják”.

– fogalmazott Vona Gábor. Magyar Péter, Vona Gábor elmondása szerint a kegyelmi-ügy és az influenszerek által gerjesztett vákuumba lépett be azzal a kártyával, hogy ő belülről jött. Vona nem tudja, hogy Magyar Péter végül tartósan is része lesz-e a hazai közéletnek, de a megjelenését alapvetően üdvözli, mert szerinte ahhoz, hogy megújuljon a magyar politika, „először a régi, baloldali ellenzéki pártokat kell elsöpörni”, most pedig szerinte ez történik. 

Magyar ígéretére is emlékeztetett, miszerint belülről fogja megdönteni a Fideszt, de mindeddig sem Rogánt nem sikerült, sem a kormányt, amit előbb utóbb számon kérnek rajta. Vona álláspontja szerint a legdemokratikusabb kormányzati struktúra a koalíciós kényszer, szeretné, ha az ellenzék több pártból állna, ezért is kéri arra a szavazókat, hogy ne tegyenek fel mindent egy lapra, a TISZA pártra. 

Korábban vitára hívta az újdonsült politikust

Most, hogy minden bizonnyal politikai szerepvállalásra adod a fejed, a helyzet megváltozott. Ezúton szeretnélek meghívni egy kulturált és higgadt vitára az ország jövőjéről. Az ország polgárosodását a Második Reformkor szerint az érdemi és konstruktív vitakultúra meghonosítása alapozhatja meg. Mutassuk meg együtt, hogy ez lehetséges!” – szólt az invitáció a Második Reformkor Párt elnökétől.

Vona a nyílt levél végén sok sikert kívánt Magyar Péternek a NER lebontásáért végzett munkájához! A megszólított, Magyar Péter a poszt alatti kommentjében elfogadta a meghívást, de azóta sem került sor a nyilvános vitára.

A teljes adást itt tekinthetik meg:

 

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Marslakii
2024. május 03. 13:41
Vona aláírásgyűjtő standjától szimpatikus fiatalok leszólítottak. Megkérdeztem, ha kijutna a listavezetőjük (egy jogász végzettségű hölgy) Brüsszelbe, akkor képviselőként az eu-s források Mo.-nak történő kifizetését akadályozná vagy segítené? A lelkes fiatal aktivisták a "segítené" opcióra adták szavukat. Nem tudom, Vonát megkérdezte erről valaki?
gyzoltan-2
2024. május 03. 10:26
Vonát egyszer bevállalta a magyarság megvezetett népe! -és lám újra, és újra szemétkedik..! A Magyar Pétert is Vonából faragták, Vona a minta! A feladat ugyanaz! A magyarság megvezetése! Minden esetben ez várható, ha a zsidóságra bízzuk a magyarság ügyét..! Bízzuk?! -egy fenét! Magukat jelölik ki, maguk közül! Mint mindig, 1945 óta, zsidó zsibvásár a választás! Zsidó vircsaft! A magyarságnak is dolga akad vele, a demokratikus látszat végett megszavazzuk..! -de legalább a rosszra szavazzunk, ne a rosszabbra, vagy a legrosszabbra..!
Skywalker_bp
2024. május 03. 07:19
Hiteles megnyilatkozás egy olyan embertől, aki megfutamodott anno az AVH propagandától. Mégis itt van. Magyar Péter meg beleállt. Megfutamodás helyett. És nem fogta a golyó. És ő ne lenne itt később? Lapozzunk, Vona.
Akitlosz
2024. május 03. 03:30
"Vona Gábor: Ne tegyünk fel mindent Magyar Péterre és pártjára" Mindent? Ha ez vigasztalja, akkor én öt forintot sem teszik fel rá. Lyukas kétfillérest meg pláne nem. De ha nem vigasztalja, akkor sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!