Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Kiakadt a szakértő, amiért a 444 és a HVG kommentjeiben teret ad a gyűlöletkeltésnek

2024. május 16. 11:06

A szlovákiai merénylet után hogy lehet, hogy a gyűlöletkeltő kommenteket nem moderálják a baloldali lapok, miközben a politikai véleményeket rendszeresen?

2024. május 16. 11:06
null

Nyitókép: képernyőfotó / Hír TV

Parázs hangulat alakult ki a Hír TV Komment című műsorában szerda este, amikor Mészáros Nóra műsorvezető olyan kommenteket mutatott be a vendégeknek, amelyek a HVG és a 444 oldalain jelentek meg Robert Fico szlovák miniszterelnököt ért támadást követően.

Ezt is ajánljuk a témában

A műsor vendégei Apáti István, a Mi Hazánk politikusa, Forgács István, romaügyi szakértő, Nagy Károly, a Transzparens Újságírásért Alapítvány vezetője és Szikra Levente, az Alapjogokért Központ elemzője voltak.

A felek egyetértettek abban, hogy „sokkoló és megrázó, ami Robert Ficóval történt”.

Ugyanakkor Nagy Károly emlékeztette arra nézőket, hogy az ilyen jellegű gyűlöletkeltés, mint ami a hír felröppente után elözönlötte az ellenzéki sajtó kommentszekcióit, nem idegen a baloldaltól: 

2018-ban Gyurcsány Ferenc vezette DK által szervezett tüntetésen a jellemzően nyugdíjas résztvevők bottal ütlegeltek olyan dobozokat, amelyekre Orbán Viktor miniszterelnök képe volt felragasztva.

Ezt követően a médiatudatossággal foglalkozó szervezet vezetője feltette a kérdést:

Hogy lehet, hogy az ilyen és ehhez hasonló kommenteket nem moderálják a 444-en és a HVG-n, miközben a politikai véleményeket rendszeresen?

Apáti István, a Mi Hazánk alelnöke reakciójában kifejtette: őket is rendszeresen letiltják és törlik a különböző közösségi média platformokról, kizárólag a politikai véleményük miatt. 

Felidézte, hogy a Mi Hazánk elnökének közösségi oldalát ennek töredékéért törölték korábban a Facebookról.

Nagy Károly felszólította az szerkesztőségeket

Nagy Károly a médiatudatosság és a médiaetika szempontjai alapján felszólította a szóban forgó szerkesztőségeket, 

hogy töröljék a gyűlölködő, kárörvendő, illetve ennek mentén a magyar miniszterelnök elleni merényletre felbujtó kommenteket. 

Itt kell most élni ezzel a joggal és nem ott, ahol politikai véleményekről van szó!” – húzta alá a Transzparens Újságírásért Alapítvány vezetője.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 374 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­é­k­­e­­­l­­d­­­ ­a­­ ­s­­z­­­e­­­x­­i­ ­­p­u­­­n­­c­i­m­a­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
KBA98
2024. május 16. 17:52
Ezeket a mocskos lapokat mocskos emberek másolják!
Wolfram004
2024. május 16. 15:29
A gyűlölködés valódi oka, a jobboldal, mert okot adnak a gyűlölködésre. Ha nem lehetne őket gyűlölni, a liberálisojk nem gyűlölködnének. de így muszáj nekik. A gyűlölködésben nem az a bűnös, AKI gyűlöl, hanem AKIT gyűlölnek. E szerint a libsi logika szerint a holokausztért is a zsidók a felelősek, mert a nácik gyűlölni tudták őket. És persze a négerek is bőnösök a kirekesztéseben, mert okot adnak a megkülönböztetésre. Miért kell nekik feketének lenniük??? Kezdem megérteni a liberális logikát.
balbako_
2024. május 16. 14:52
A Nagy Francia Forradalom óta a csap részeg csőcselék vért akar látni, vért akar inni. Mert a saját nyomorult személye ekkor tud csak kiteljesedni a többi nyomoronccal karöltve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!