Rendkívüli!

Híres vezető-gyilkosságok, melyek megfordították a világtörténelem menetét

„Nem öl meg a szúnyog, de dünnyög, dünnyög, dünnyög és idegesít” – erdélyi magyar politikusok estek egymásnak (VIDEÓ)

2024. április 29. 08:36

Kártevő rovarokhoz hasonlítja az EMSZ politikusait az RMDSZ Bihar megyei ügyvezető elnöke.

2024. április 29. 08:36
SZABÓ Ödön

Nyitókép: MTI/Kiss Gábor

 

A Románia Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és magyar ellenzéke között feszült üzenetváltás zajlott le a hétvégén a Krónika Online erdélyi magyar hírportál cikke szerint.

Az idei romániai választásokat megelőzően az RMDSZ-szel országos szinten megállapodást kötött Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) kezdeményezte, hogy a június 9-ei helyhatósági megmérettetésen a két alakulat Nagyváradon és Bihar megyében induljon koalícióban. Az RMDSZ azonban nem fogadta el az előterjesztést, helyette azt ajánlotta, hogy az EMSZ jelöltjei induljanak az ő listájukon. Erre viszont az ellenzéki párt nem volt hajlandó, így önálló jelöltlistát állított Nagyváradon és Bihar megyében egyaránt. Sőt, Nagyváradon önálló polgármester-jelöltet is indítanak – idézte fel a hírportál az ügy előzményeit.

Szabó Ödön, az RMDSZ bihari ügyvezető elnöke a párt megyei szervezetének napokban rendezett küldöttgyűlésén felrótta az EMSZ-nek, hogy az általa a 2020-ban rendezett helyhatósági választáson megyei szinten szerzett közel 6000 szavazat „elveszett” (mivel a párt nem jutott be a megyei önkormányzatba), és emiatt az RMDSZ két megyei tanácsosi mandátummal kevesebbet szerzett.

De Szabó ennél is tovább ment:

„Ez olyan, mint a légy. Nem tudsz mit kezdeni, nem tud megölni, de ha ott dünnyög, mint a szúnyog éjszaka a füled mellett, nem tudsz aludni. Hát nem öl meg a szúnyog, de dünnyög, dünnyög, dünnyög és felidegesít. 

És ők ezért vannak, hogy szúnyogként ott legyenek a fülünknél. Ne tudjunk mással foglalkozni, ne tudjunk pihenni, ne tudjunk dolgozni, ne tudjunk az ellenfeleinkkel foglalkozni, és főleg ne tudjunk a szervezettel és a közösséggel foglalkozni. Ezért vannak, ezért táplálják, ezért tenyésztik őket” 

– fogalmazott az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke, arra biztatva RMDSZ-es kollégáit, hogy „tegyék be a szúnyogriasztót”.

A Krónika azt írja, vasárnap kibocsátott, Kelemen Hunor RMDSZ-elnöknek címzett nyílt levelében 

az EMSZ bihari szervezete úgy véli, a korábban Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt Nagyváradon fogadó Szabó „újabb vörös vonalat” lépett át 

azzal, hogy „dehumanizálni” próbálta politikai ellenfeleit. „Ennek a tájainkon a kommunista diktatúra alatt megtapasztalt kommunikációs módszernek a lényege az ellenféllel szembeni teljes és feltétel nélküli gyűlölet megteremtése. Hiszen azzal szemben, aki nem emberi lény, bármilyen eszköz megengedhető. (…) Az elhangzottak fényében tovább nem hallgathatunk, hiszen 

egy teljes politikai közösséget tájainkon legutóbb a XX. század sötét ötvenes éveiben neveztek kártevőnek” 

– szögezi le állásfoglalásában az EMSZ. Hozzáteszik, őket sem nem táplálják és végképp nem tenyésztik.

Szabó Ödön egyébként maga osztotta meg Facebookján beszédének azon részletét, amelyet az EMSZ kifogásolt:


 

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MyOp
2024. április 29. 09:18
Hajrá fiuk, csak így tovább. Ennek örülnek legjobban a románok. Bele sem kell avatkozniuk, ti kicsináljátok egymást, az erdélyi magyarság javára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!