Lerántja a leplet a balos influenszerek kommunista hátteréről a történész (VIDEÓ)

2024. április 24. 20:14

Mező Gábor szerint a rendszerváltás társadalmi nyertesei annak az elitnek a tagjai, „amelyik gond nélkül átmentette magát”.

2024. április 24. 20:14

Nyitókép: Képernyőfotó

Mező Gábor történész-kutató volt nemrég a Patrióta Youtube-csatorna vendége. „Párttitkár unokából befolyásos politikus, hírszerző gyerekéből rádiós műsorvezető, külkereskedő fiából pedig reklámszakember.Csak néhány történet, amely jól mutatja, hogy az egykor magas polcon lévő káderek leszármazottjai, miként részesültek a szülői/nagyszülői örökségből, akikről 

a széles közvélemény nem is sejti, hogy milyen háttérrel érkeztek a közéletbe”

 – hangzott el a műsor legelején. 

A műsorvezető azon kérdésére, hogy kik a rendszerváltás társadalmi nyertesei, Mező azt válaszolta, hogy „az az elit, amelyik gond nélkül átmentette magát”. A politikai kommentátor ezúttal a kommunista celebvilágról és a kádergyerekekről beszélgetett a kutatóval .

A tablón olyan közéleti szereplők szerepelnek, mint Alföldi Róbert, Bródy János, Frei Tamás, Geszti Péter, Havas Henrik, Juszt László, Kajdi Csaba és Szilágyi János.

Déri Stefi a névsorolvasás után megjegyezte, hogy „van közöttük, akinek a tehetsége elvitathatatlan, de a karrierjének gyors felfutásához szüksége volt valami másra, valami pluszra”. Majd azokat a kérdéseket tette fel, hogy „hogyan is lehetett volna valaki a ‘70-es, ‘80-as években népszerű anélkül, hogy odaengedték volna? S a '90-es években ezt miként tarthatta meg?”

Boldog ‘80-as évek, francia Riviéra

Elsőként Kajdi Csaba/Cyla karrierjét vették górcső alá. Elhangzik, hogy Kajdi egy olyan „elitsorsú” baloldali influenszer, aki „megítéli milyen a magyar társadalom”. Mint ismert, egy modellügynökség tulajdonosa, gyermekkorát a ‘80-as években Franciaországban töltötte. Az üzletember úgy véli, hogy „ezek az évtizedek nem voltak olyan sötétek, mint amilyennek láttatják őket”.

Ezt is ajánljuk a témában

Mező Gábor szerint Cyláról a kutya nem tudná, hogy ki volt az anyja meg az apja, ha ő maga nem pojácáskodik egy viszonylag ismert műsorban, 

ahol teljesen lazán elmesélte, hogy a ‘80-as évek milyen vidáman élt. S ha nem is élt Franciaországban, de a nyarakat a Riviérán töltötte” – idézte fel Kajdi, többek között a Partizánnak adott interjúját a történész, aki szembe állította ezt a magyar valósággal, ahol sokan Nyugatra sem jutottak el, sőt, mi több, „volt, akinek az apja börtönben ült. (...) A nyolcvanas években itt kommunista diktatúra volt. Elég nagy ostobaság azzal kérkedni, hogy valaki milyen jól élt” – hangzott el.

Cyla ráadásul azt is „lazán” elárulta, hogy az édesapja az Interagnál dolgozott, ami Mező megfogalmazása szerint „az egyik legsötétebb hátterű állambiztonsági, külkeres cégnél, melynek a vezetője Gerő László volt”. Az édesanyja pedig a Vasas szakszervezet nemzetközi osztályán dolgozott, „olyan pozícióban, ahova akárki nem kerülhetett” – tette hozzá az újságíró. 

„Összenő, ami összetartozik”

A történész-kutató később kérdésre válaszolva leszögezte, hogy 

a baloldali influenszerkedés „papírforma”. 

„Már az is hálás, hogyha valaki ilyen háttérrel nem politizál. Nagyon sok olyan lehet, aki milliárdos vagy milliomos abból a tőkéből, amit a szülők akkor összelopkodtak vagy összeszedtek a ‘80-as években, de nem ismerjük őket, mert nem keresik a reflektorfényt” – jegyezte meg. 

A történész később arra is kitért, hogy szerinte „összenő, ami összetartozik. Donáth Anna maga is tipikus jelennség, nem nagyon tudjuk mi az ő saját teljesítménye. Magyarországon, ahol 1990-ben nem történt meg a rendszerváltás, – sőt, a mai napig nem fejeződött be – Donáth Anna sem tehet arról, hogy ki a nagyapja vagy az apja” – magyarázta Mező Gábor.

A teljes beszélgetést, melyben többek között az is kiderül, ki volt az a zenész, akit a mi „John Leninünkként” emlegettek, alább tekintheti meg:

 

Ezt is ajánljuk a témában


 

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:14
🍓 ️ ­­A­­­ ­­d­­­ö­­g­ö­­­s­­ ­­­l­­á­­n­­y­­­o­k­­ ­­­v­á­r­n­­­a­­k­­­ ­­r­á­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­­.­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­𝗨­𝗡
Mandarin-888
2024. április 27. 11:34 Szerkesztve
A bolsik épitettek egy a szó átfogó értelmében öngerjesztő és reprodukáló, több generációs, országhatárokon átívelő, erős klántudattal rendelkező új arisztokráciát. A gründolók még vérmés erőszakkal, a fiaik egy jellegzetesen hasításos, önmagukat áltató ál-forradalmisággal, (mint Bródy, vagy akár Juszt), ami vénségükre vitriolos, kiüresedett cinizmussá kövesedett. Mára az unokák és dédunokák ( gagyi Donáthannacsehkatka, Gyöngyösi Marci, Magyar Péter és eltvársaik.) a maguk óvatlanul naiv, elkapatott dzsentri attitűdjével követelik az élettől és a pórnéptől a nekik dukáló nimbuszt. Terjedelmes "szellemi" és funkcionárius (véletlenül sem termelő vagy vállalkozói!!) oligarchahálózatuk acsarkodik azokra, akik merészeltek mellettük, az ő engedelmük nélkül, horribile dictu: saját tehetségből felnőni: mint "A CSÚTI CIGÁNY". A rendszerváltás óta Orbánra összpontosul minden szorongásos gyűlöletük, nihilista élcelődésük és nárcisztikus gőgjük. Pehhükre a csútiról lepereg.
zakar zoltán béla
2024. április 25. 08:59
cutcopy 20:34 SE TÖBB!
balbako_
2024. április 25. 05:34
Ezek az emberek akiknek valóban gulyáskommunizmus volt a Kádár rendszer és a - nekik és családjuknak - legvidámabb a legvidámabb barakk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!