Csúszik az Országház belső felújítása

2022. november 03. 17:28

Magán takarékoskodik a kormány.

2022. november 03. 17:28
null

Egyelőre nem kezdődik el az Országház belső felújítása.

Ez érvényes az Országház – amúgy időszerűvé vált ” belső korszerűsítésére is” – olvasható az Építési és Beruházási Minisztérium MTI-hez eljuttatott közleményében. A Magyar Közlöny november 2-i számában megjelent kormányhatározat nem az Országház felújításáról, hanem a várhatóan több éves belső felújítás lehetőségeinek megvizsgálásáról szól – idézte a Lázár János vezette tárca.

Amint az anyagi lehetőségek lehetővé teszik, indulhat a felújítás

„A kormány arról döntött, hogy támogatja, miszerint a jövőben – amikor is azt az anyagi lehetőségek lehetővé teszik – elinduljon a sok szempontból elavult Országház belső rekonstrukciója” – tették hozzá. „A 120 éves Országház külső felújítása ugyan befejeződött, de ahhoz, hogy a következő 120 évben is a magyar törvényhozás otthona lehessen,

Ahhoz, hogy ezt a munkát a szakemberek az anyagi források rendelkezésre állása után megkezdhessék, most arra van szükség, hogy a rekonstrukció lehetőségeiről 2023 közepéig egy terv készüljön. Mindaddig az Országgyűlés épületének belső, tervezett munkálatai – bár időszerűek és szükségesek – most még bizonytalan tervek” – olvasható a közleményben.

(MTI)

Nyitókép: Pixabay

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nakatomi
2022. november 04. 01:06
"Csúszik az Országház belső felújítása Magán takarékoskodik a kormány." A szerkesztő úr végzetesen nem érti, hogy a "hatalmi ágak szétválasztása" mi fán terem? Amikor az Országházról, mint a törvényhozás épületéről van szó, akkor ahhoz a Kormánynak, mint a végrehajtó hatalom képviselőjének nincs köze. Már abban az értelemben, hogy az övé lenne. A rendszerváltozás után éppen ezért költözött ki belőle a kormányfői hivatal, hogy ennek az elvnek minél nagyobb nyomatékot adjanak.
kronosz85
2022. november 03. 19:28
Mi az, hogy csúszik? Itt csak a tervezésről volt szó, nem a kivitelezésről. SIP zrt-nek most amúgy is ott a Kúria és FM épülete, mint velős feladat.
Ízisz
2022. november 03. 18:41
Z Ez nem úgy működik, hogy bemegyek egy pirotechnikai eszközöket forgalmazó boltba, egy héttel aug. 20.-a előtt és megrendelem a tűzijátékot!!! Ezt már az előző műsor után megrendelik, kifizetik és egy éven keresztül tervezik és kivitelezik a szakemberek... Nem beszélve arról, hogy nem a tűzijáték került sokba, hanem maga az egész ünnepség, tehát teljesen felesleg e miatt az állandó vergődésetek!!!
Akitlosz
2022. november 03. 18:34
„A 120 éves Országház külső felújítása ugyan befejeződött, de ahhoz, hogy a következő 120 évben is a magyar törvényhozás otthona lehessen," független, szabad Magyarországra van szükség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!